Mramorovaná bábovka máslová
70 min.
Ingredience
- 2gramyMáslo čerstvé
- 250gramůCukr moučkový
- 7kusůVejce slepičí
- 2lžičkyCitronová kůra
- 400gramůMouka polohrubá
- 125mililitrůMléko polotučné
- 3lžíceKakao
- 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
- Na formu
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
568 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
14 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
3 g
Cukr
41 g
Postup přípravy
- 1Ve šlehači našleháme máslo s cukrem a žloutky. Přidáme nastrouhanou citronovou kůru a střídavě mouku s mlékem (do poslední dávky mouky vmícháme kypřící prášek). Těsto a pevný sníh z bílků rozdělíme na třetiny. Do dvou třetin vmícháme jen dvě třetiny sněhu, do zbylé třetiny kakaový prášek a sníh.
- 2Formu vymažeme máslem, vysypeme hrubou moukou, na dno dáme polovinu světlého těsta, na něj celé kakaové těsto a navrch opět světlé těsto. Formu vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C, po zhruba půl hodině snížíme teplotu na 160 °C. Že je bábovka upečená, poznáme podle toho, že když do těsta vpíchneme naostřenou špejli, těsto se jí nechytá.
- 3Po upečení necháme bábovku trošku prochladnout, vyklopíme ji na síto, posypeme moučkovým cukrem s vanilkou a necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.