Mramorovaná vejce natvrdo

27 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
304 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
27 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
53 mg
Cukr
961 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce uvaříme ve 400 ml vody natvrdo. Od doby, kdy začala voda vřít, vaříme 12 minut. Celá vejce zchladíme, poťukáváním o stůl necháme popraskat skořápku, ale nesmí se odlupovat.
  • 2
    Do jednoho litru vroucí vody vložíme 5 sáčků černého čaje a necháme půl hodiny louhovat. Do silného čaje ponoříme popraskaná vejce, vložíme do lednice a necháme 24 hodin barvit. Vejce opatrně oloupeme tak, že zachováme neporušenou blanku, protože ta je obarvená na mramorový vzor.
  • 3
    Vejce rozdělíme na talířky, doplníme majonézou, kterou jsme obarvili kurkumou, a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.