Mramorovaná vejce natvrdo
27 min.
Ingredience
- 8kusůVejce slepičí
- 10gramůČaj černý
- 1gramKurkuma
- 80gramůMajonéza
- 1400mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
304 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
27 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
53 mg
Cukr
961 mg
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme ve 400 ml vody natvrdo. Od doby, kdy začala voda vřít, vaříme 12 minut. Celá vejce zchladíme, poťukáváním o stůl necháme popraskat skořápku, ale nesmí se odlupovat.
- 2Do jednoho litru vroucí vody vložíme 5 sáčků černého čaje a necháme půl hodiny louhovat. Do silného čaje ponoříme popraskaná vejce, vložíme do lednice a necháme 24 hodin barvit. Vejce opatrně oloupeme tak, že zachováme neporušenou blanku, protože ta je obarvená na mramorový vzor.
- 3Vejce rozdělíme na talířky, doplníme majonézou, kterou jsme obarvili kurkumou, a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.