Mramorovaný máslový koláč
95 min.
Ingredience
- 210gramůMáslo čerstvé
- 4kusyVejce slepičí
- 200gramůCukr krupice
- 4gramySůl
- 200gramůMouka pšeničná hladká
- 2kusyCukr vanilka
- 35gramůKakao - prášek
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
592 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
34 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
2 g
Cukr
33 g
Postup přípravy
- 1Dortovou formou vymažeme 10 g rozpuštěného másla, troubu předehřejeme na 180°C.
- 2V rendlíku rozpustíme zbylé máslo a odstavíme.
- 3Oddělíme do dvou nádob žloutky a bílky.
- 4Z bílků ušleháme pevný sníh, do nějž zašleháme jeden sáček vanilkového cukru.
- 5Žloutky umícháme se solí a cukrem, až se cukr rozpustí. Poté střídavě přimícháváme mouku a rozpuštěné máslo.
- 6Stěrkou do těsta vmícháme ušlehaný sníh a rozdělíme do dvou nádob. K jedné části těsta přisypeme vanilkový cukr, k druhé kakaový prášek.
- 7Do formy lžící klademe střídavě vanilkové a kakaové těsto.
- 8Koláč pečeme zhruba 60 minut. Koláč je hotový, když se na vpíchnutou špejli těsto nelepí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.