Mramorovaný máslový koláč

95 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
592 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
34 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
2 g
Cukr
33 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dortovou formou vymažeme 10 g rozpuštěného másla, troubu předehřejeme na 180°C.
  • 2
    V rendlíku rozpustíme zbylé máslo a odstavíme.
  • 3
    Oddělíme do dvou nádob žloutky a bílky.
  • 4
    Z bílků ušleháme pevný sníh, do nějž zašleháme jeden sáček vanilkového cukru.
  • 5
    Žloutky umícháme se solí a cukrem, až se cukr rozpustí. Poté střídavě přimícháváme mouku a rozpuštěné máslo.
  • 6
    Stěrkou do těsta vmícháme ušlehaný sníh a rozdělíme do dvou nádob. K jedné části těsta přisypeme vanilkový cukr, k druhé kakaový prášek.
  • 7
    Do formy lžící klademe střídavě vanilkové a kakaové těsto.
  • 8
    Koláč pečeme zhruba 60 minut. Koláč je hotový, když se na vpíchnutou špejli těsto nelepí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.