Mramorové čokoládové kostky
50 min.
Ingredience
- 1,5decilitryCukr krupice
- 100gramůČokoláda hořká
- 0,5lžičkaCukr vanilka
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 100gramůMáslo čerstvé
- 3kusyVejce slepičí
- 2decilitryMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
284 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
13 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
1 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1V kastrůlku rozehřejeme nalámanou čokoládu s kousky másla nebo margarínu.Směs necháme vychladnout.
- 2Do vychladlé směsi přidáme vejce,cukr,vanilkový cukr,mouku, prášek do pečiva a vymícháme v hladké těsto.Malou obdélníkovou formu vyložíme pečícím papírem.Vlijeme do ní těsto a dáme na 20 minut péci do předehřáté trouby na 200 stupňů.Pečeme ve střední části trouby.
- 3Hořkou a bílou čokoládu nastouháme na hrubém struhadle a posypeme jí ještě horký korpus.Rozehřátou čokoládu rozetřeme tak,aby vzniklo nepravidelné mramorování.Necháme vychladnout a nakrájíme na kostky a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.