Mramorový chlebíček s mandlemi
70 min.
Ingredience
- 120gramůMáslo čerstvé
- 80gramůCukr krupice
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 2lžíceKakao - prášek
- 2lžíceMandle mleté
- 25gramůMaizena - kukuřičný škrob
- 3kusyVejce slepičí
- 3lžíceMléko polotučné
- 175gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
372 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
21 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
2 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Změklé máslo (100 g) utřeme s cukrem do pěny. Postupně přidáváme žloutky a třeme dál.
- 2Potom zapracujeme mouku smíchanou s maizenou a kypřicím práškem. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
- 3Do poloviny těsta vmícháme kakao smíchané se lžící mléka a mletými mandlemi.
- 4Do formy vymazané zbylým máslem a vysypané hrubou moukou vlijeme nejdřív světlé těsto, na něj nalijeme kakaové těsto a vidličkou promícháme, aby vzniklo mramorování.
- 5Chlebíček pečeme asi 50 minut ve středně vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.