Mramorový chlebíček s mandlemi

70 min.
Česká republika

Ingredience

    • 120gramůMáslo čerstvé
    • 80gramůCukr krupice
    • 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
    • 2lžíceKakao - prášek
    • 2lžíceMandle mleté
    • 25gramůMaizena - kukuřičný škrob
    • 3kusyVejce slepičí
    • 3lžíceMléko polotučné
    • 175gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 2lžíceMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
372 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
21 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
2 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Změklé máslo (100 g) utřeme s cukrem do pěny. Postupně přidáváme žloutky a třeme dál.
  • 2
    Potom zapracujeme mouku smíchanou s maizenou a kypřicím práškem. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
  • 3
    Do poloviny těsta vmícháme kakao smíchané se lžící mléka a mletými mandlemi.
  • 4
    Do formy vymazané zbylým máslem a vysypané hrubou moukou vlijeme nejdřív světlé těsto, na něj nalijeme kakaové těsto a vidličkou promícháme, aby vzniklo mramorování.
  • 5
    Chlebíček pečeme asi 50 minut ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.