Mramorový věnec
55 min.
Ingredience
- 180gramůMáslo čerstvé
- 180gramůCukr krupice
- 3kusyVejce slepičí
- 150gramůSamokypřicí mouka
- 25gramůKakao
- 80mililitrůPomerančová šťáva
- 30gramůPomerančová kůra
- 25gramůTuk
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
395 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
25 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
868 mg
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Do misky vložíme měkké máslo, přisypeme cukr a vyšleháme. Přidáme vejce a znovu vyšleháme. Pomalu a postupně zašleháme do směsi mouku, až vznikne těsto, které rozdělíme do dvou misek. Do první přimícháme kakao a polovinu pomerančové šťávy, do druhé strouhanou pomerančovou kůru a zbytek šťávy. Obě těsta zvlášť promícháme. Kruhovou formu vymažeme tukem, vložíme do ní obě těsta, jedno na druhé, protáhneme oběma těsty jehlu na grilování, čímž vytvoříme mramorový efekt, formu vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180°C asi 35 minut.
- 2Věnec necháme chladnout ve formě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.