Mramorový věnec

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
395 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
25 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
868 mg
Cukr
23 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do misky vložíme měkké máslo, přisypeme cukr a vyšleháme. Přidáme vejce a znovu vyšleháme. Pomalu a postupně zašleháme do směsi mouku, až vznikne těsto, které rozdělíme do dvou misek. Do první přimícháme kakao a polovinu pomerančové šťávy, do druhé strouhanou pomerančovou kůru a zbytek šťávy. Obě těsta zvlášť promícháme. Kruhovou formu vymažeme tukem, vložíme do ní obě těsta, jedno na druhé, protáhneme oběma těsty jehlu na grilování, čímž vytvoříme mramorový efekt, formu vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180°C asi 35 minut.
  • 2
    Věnec necháme chladnout ve formě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.