Mražená citronová smetana

20 min.
Evropa

Ingredience

    • 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 15gramůCitronová kůra
    • 40mililitrůŠťáva citrónová
    • 175gramůCukr krupice
    • 300mililitrůMléko plnotučné
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
342 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
15 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
398 mg
Cukr
43 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Šlehačku vyšleháme dohusta, až tvoří špičky. Přidáme citronovou kůru a šťávu, cukr a mléko. Mícháme, až se přísady stejnoměrně smísí.
  • 2
    Směs vlijeme do mělké mrazuvzdorné nádoby, zakryjeme a necháme mrazit nejméně 6 hodin, až vznikne tuhá zmrzlina.
  • 3
    Zmraženou hmotu nakrájíme na kousky, dáme do mixéru a rozmixujeme, až je hladká a krémová. Vlijeme ji do 4 mrazuvzdorných mističek a necháme asi 8 hodin mrazit.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 23. 9. 2015
Mražená citronová smetana
Mražená citronová smetana je vynikající variantou zmrzliny, kterou si můžete připravit doma. Když je horké léto tak vás osvěží a když je nějaké chladnější roční období určitě potěší nejen vás a vaši rodinu, ale i vaše hosty. Nám moc chutnala.