Mražená jahodová pěna
20 min.
Ingredience
- 300gramůJahody zahradní
- 300mililitrůSirup Monin - jahodový
- 600gramůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
508 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
34 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Čerstvé jahody omyjeme, vložíme do mixéru a rozmixujeme na kaši, kterou přendáme do misky. Metlou do ní přimícháme sirup a jakmile nám vznikne hladký krém, vmícháme postupně ručně ušlehanou smetanu tužší konzistence. Pěnu rozdělíme do formiček nebo ji můžeme zamrazit vcelku - podle toho, na co ji budeme potřebovat. Pěna je vhodná jako náplň zmrzlinových dortů nebo pohárů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.