Mražená káva s mlékem

15 min.
Evropa

Ingredience

    • 120gramůKáva zrnková
    • 900mililitrůVoda pitná
    • 300mililitrůMléko polotučné
    • 60gramůCukr krupice
    • 120gramůŠlehačka Pařížská
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
135 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
6 g
Sacharidy
15 g
Cukr
10 g
Vápník
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uděláme opravdu dobrou černou kávu z čerstvě umleté kvalitní zrnkové kávy, necháme vylouhovat, osladíme a přecedíme, abychom se zbavili sedliny, naředíme ji trochou mléka, nalijeme do formiček a dáme zamrazit.
  • 2
    Po zmražení kávu vyndáme, vyklopíme na dezertní talířky, ozdobíme pařížskou šlehačkou a podáváme.
  • 3
    V letních měsících je to velmi osvěžující dezert.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.