Mražená káva s mlékem
15 min.
Ingredience
- 120gramůKáva zrnková
- 900mililitrůVoda pitná
- 300mililitrůMléko polotučné
- 60gramůCukr krupice
- 120gramůŠlehačka Pařížská
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
135 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
6 g
Sacharidy
15 g
Cukr
10 g
Vápník
13 g
Postup přípravy
- 1Uděláme opravdu dobrou černou kávu z čerstvě umleté kvalitní zrnkové kávy, necháme vylouhovat, osladíme a přecedíme, abychom se zbavili sedliny, naředíme ji trochou mléka, nalijeme do formiček a dáme zamrazit.
- 2Po zmražení kávu vyndáme, vyklopíme na dezertní talířky, ozdobíme pařížskou šlehačkou a podáváme.
- 3V letních měsících je to velmi osvěžující dezert.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.