Mražená pěna kávová

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
452 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
30 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
450 mg
Cukr
303 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do kovové mísy vložíme žloutky, přilijeme sirup, metlou dobře rozšleháme, dáme nad oheň a pomalu zahříváme. Stále šleháme, až krém začne houstnout. Stáhneme z ohně, přilijeme kávovou esenci nebo velmi silnou rozpustnou kávu a za stálého šlehání necháme vychladnout. Do vychladlého krému pomalu přimícháme šlehačku a dáme zamrazit.
  • 2
    Tato pěna je vhodná do čokoládových zmrzlinových dortů nebo pohárů.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.