Mražená pěna kávová
20 min.
Ingredience
- 16kusůVaječný žloutek slepičí
- 500mililitrůSirup karamelový
- 100mililitrůVoda pitná
- 45gramůKáva instantní
- 500mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
452 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
30 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
450 mg
Cukr
303 mg
Postup přípravy
- 1Do kovové mísy vložíme žloutky, přilijeme sirup, metlou dobře rozšleháme, dáme nad oheň a pomalu zahříváme. Stále šleháme, až krém začne houstnout. Stáhneme z ohně, přilijeme kávovou esenci nebo velmi silnou rozpustnou kávu a za stálého šlehání necháme vychladnout. Do vychladlého krému pomalu přimícháme šlehačku a dáme zamrazit.
- 2Tato pěna je vhodná do čokoládových zmrzlinových dortů nebo pohárů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.