Mražená pomerančová smetana
20 min.
Ingredience
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 20gramůPomerančová kůra
- 50mililitrůPomerančová šťáva
- 175gramůCukr krupice
- 300mililitrůMléko plnotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
348 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
15 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
555 mg
Cukr
44 g
Postup přípravy
- 1Šlehačku vyšleháme dohusta, až tvoří špičky. Přidáme pomerančovou kůru a šťávu, cukr a mléko. Mícháme, až se přísady stejnoměrně smísí.
- 2Směs vlijeme do mělké mrazuvzdorné nádoby, zakryjeme a necháme mrazit nejméně 6 hodin, až vznikne tuhá zmrzlina.
- 3Zmraženou hmotu nakrájíme na kousky, dáme do mixéru a rozmixujeme, až je hladká a krémová. Vlijeme ji do 4 mrazuvzdorných mističek a necháme asi 8 hodin mrazit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.