Mražená pomerančová smetana

20 min.
Evropa

Ingredience

    • 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 20gramůPomerančová kůra
    • 50mililitrůPomerančová šťáva
    • 175gramůCukr krupice
    • 300mililitrůMléko plnotučné
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
348 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
15 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
555 mg
Cukr
44 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Šlehačku vyšleháme dohusta, až tvoří špičky. Přidáme pomerančovou kůru a šťávu, cukr a mléko. Mícháme, až se přísady stejnoměrně smísí.
  • 2
    Směs vlijeme do mělké mrazuvzdorné nádoby, zakryjeme a necháme mrazit nejméně 6 hodin, až vznikne tuhá zmrzlina.
  • 3
    Zmraženou hmotu nakrájíme na kousky, dáme do mixéru a rozmixujeme, až je hladká a krémová. Vlijeme ji do 4 mrazuvzdorných mističek a necháme asi 8 hodin mrazit.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.