Mražená smetanová pěna

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
395 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
18 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
842 mg
Cukr
43 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žloutky utřeme s cukrem, přilijeme horké mléko, metlou důkladně rozšleháme, trochu zahříváme, až krém začne houstnout. Nikdy nevaříme. Sejmeme z plotny a za stálého šlehání necháme vychladnout. Do vychladlé pěny vmícháme smetanu, vanilkovou esenci, trochu agaru a nakonec rozmixované ovoce. V našem případě jahody, ale můžeme použít jakékoliv ovoce.
  • 2
    Vzniklou pěnu nalijeme do formiček nebo zamrazíme vcelku. Používáme samostatně nebo jako náplň zmrzlinových dortů a pohárů.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.