Mražená smetanová pěna
20 min.
Ingredience
- 500gramůCukr moučkový
- 16kusůVaječný žloutek slepičí
- 500mililitrůMléko polotučné
- 500mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 20gramůAgar
- 10mililitrůTresť vanilková
- 500gramůJahody zahradní
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
395 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
18 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
842 mg
Cukr
43 g
Postup přípravy
- 1Žloutky utřeme s cukrem, přilijeme horké mléko, metlou důkladně rozšleháme, trochu zahříváme, až krém začne houstnout. Nikdy nevaříme. Sejmeme z plotny a za stálého šlehání necháme vychladnout. Do vychladlé pěny vmícháme smetanu, vanilkovou esenci, trochu agaru a nakonec rozmixované ovoce. V našem případě jahody, ale můžeme použít jakékoliv ovoce.
- 2Vzniklou pěnu nalijeme do formiček nebo zamrazíme vcelku. Používáme samostatně nebo jako náplň zmrzlinových dortů a pohárů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.