Mražená terina s kandovaným ovocem

35 min.
Evropa

Ingredience

  • marinované ovoce
  • příloha
    • 50gramůCukr moučkový
    • 2,5decilitrySmetana 33% (šlehačka)
    • 20mililitrůKoňak vaječný
    • 50gramůPistácie
    • 450gramůZmrzlina meruňková
    • 150gramůKandované ovoce
    • 250gramůZmrzlina pistáciová
    • 250gramůZmrzlina kokosová
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1145 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
47 g
Sacharidy
128 g
Vláknina
21 g
Cukr
57 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Formu na terinu vložíme do mrazničky na 2 hodiny. Meruňkovou zmrzlinou vytřeme okraje formy a zatlačíme do ní směs kandovaného ovoce a dáme znovu nádobu na 1 hodinu do mrazničky. Takto střídavě naplníme pistáciovou a kokosovou zmrzlinou a vždy do zmrzliny zatlačíme kandované ovoce (višně, ananas, mango aj.).
  • 2
    Čerstvý ananas, oloupané mango a papáju očistíme, oloupeme a nakrájíme na ozdobné plátky. Vložíme je do mísy, zalijeme pomerančovým likérem a zakryjeme. Ovoce marinujeme přes noc.
  • 3
    Druhý den si smetanu vyšleháme s cukrem na tuhou šlehačku a ochutíme ji vaječným koňakem.
  • 4
    Mraženou terinu vyklopíme z formy, odstraníme fólií a nakrájíme plátky. Každou porci ozdobíme šlehačkou, marinovaným ovocem a pistáciemi.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.