Mražená terina s kandovaným ovocem
35 min.
Ingredience
- marinované ovoce
- 20mililitrůLikér pomerančový
- 300gramůAnanas
- 1kusMango
- 0,5kusPapája zralá
- příloha
- 50gramůCukr moučkový
- 2,5decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 20mililitrůKoňak vaječný
- 50gramůPistácie
- 450gramůZmrzlina meruňková
- 150gramůKandované ovoce
- 250gramůZmrzlina pistáciová
- 250gramůZmrzlina kokosová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1145 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
47 g
Sacharidy
128 g
Vláknina
21 g
Cukr
57 g
Postup přípravy
- 1Formu na terinu vložíme do mrazničky na 2 hodiny. Meruňkovou zmrzlinou vytřeme okraje formy a zatlačíme do ní směs kandovaného ovoce a dáme znovu nádobu na 1 hodinu do mrazničky. Takto střídavě naplníme pistáciovou a kokosovou zmrzlinou a vždy do zmrzliny zatlačíme kandované ovoce (višně, ananas, mango aj.).
- 2Čerstvý ananas, oloupané mango a papáju očistíme, oloupeme a nakrájíme na ozdobné plátky. Vložíme je do mísy, zalijeme pomerančovým likérem a zakryjeme. Ovoce marinujeme přes noc.
- 3Druhý den si smetanu vyšleháme s cukrem na tuhou šlehačku a ochutíme ji vaječným koňakem.
- 4Mraženou terinu vyklopíme z formy, odstraníme fólií a nakrájíme plátky. Každou porci ozdobíme šlehačkou, marinovaným ovocem a pistáciemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.