Mražená vanilková káva

10 min.
Česká republika

Ingredience

    • 30gramůKáva mletá
    • 4lžíceZmrzlina vanilková
    • 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 4lžičkyCukr krupice
    • 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
177 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
11 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mletou kávu vsypeme do nahřátého kastrůlku, spaříme vroucí vodou a přivedeme k varu. Po vzkypění odstavíme z plotny a pod pokličkou necháme vychladnout.
  • 2
    Do sklenic rozdělíme zmrzlinu, zalijeme procezenou kávou a osladíme. Zamícháme a ozdobíme ušlehanou smetanou.
  • 3
    Kávu podáváme ihned.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 6. 11. 2015
Mražená vanilková káva
Nejdříve mi zmrzlina vyplavala po zalití kávou na povrch, a jak se propadávala, tak mi káva vytékala, proto doporučuji dát méně vody, ale výsledek pochutnáníčko, takže recept určitě doporučuji.