Mražené meruňky slazené cukrem

30 min.
Evropa

Ingredience

      • 1kilogramMeruňky
      • 350gramůCukr krystal
      • 10gramůKyselina citrónová
      • 2litryVoda pitná
    Počet porcí:
    6

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    306 kcal
    Bílkoviny
    2 g
    Tuky
    1 g
    Sacharidy
    77 g
    Vláknina
    3 g
    Cukr
    74 g
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Meruňky spaříme vroucí vodou. Poté vložíme do studené vody a oloupeme. Rozkrojíme na poloviny, odstraníme pecky a necháme osušit.
    • 2
      Mezitím smícháme cukr s kyselinou citronovou a směsí meruňky posypeme. Necháme odstát, až se uvolní šťáva.
    • 3
      Ovoce i se vzniklým sirupem rozdělíme do mrazicích obalů a uzavřeme. Zamrazíme a uchováme v mrazáku.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
    Anonymní uživatel
    ne 13. 9. 2015
    Mražené meruňky slazené cukrem
    Mražené meruňky slazené cukrem jsem si nachystala na zimní období, kdyby bylo toto ovoce hůř dostupné. Stejně jako kompotované jsou zamražené meruňky vynikající. Použiji je do pohárů, do koláčů, ale i třeba do knedlíků. Sirup je také moc dobrý, je to taková jemná, lehoučká omáčička, jejíž upotřebení najdete taky. Už se těším, až je v zimě vytáhnu z mrazáku. 😉