Mražený čoko-oplatkový dezert
45 min.
Ingredience
- 250gramůZmrzlina čokoládová
- 250gramůZmrzlina pistáciová
- fondánová omáčka
- 340gramůMléko zahuštěné slazené
- 340gramůČokoláda na vaření
- 230gramůCukr krupice
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1kusCukr vanilka
- na ozdobu
- 4lžíceČokoláda hořká
- 4lžíceOřechy vlašské
- těsto
- 130gramůOplatky tradiční oříškočokoládové
- 1gramMáslo čerstvé
- 230lžicCukr krupice
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2396 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
33 g
Sacharidy
533 g
Vláknina
4 g
Cukr
461 g
Postup přípravy
- 1Sušenky rozmixujeme, promícháme je s rozehřátým máslem a s 1 lžící cukru. Poté přimícháme 1 lžíci mouky a směs dobře promícháme. Směs rovnoměrné vtlačíme do kulaté formy o průměru 22-23 cm. Těsto dáme na střed formy a postupně, od středu ho rovnoměrně vytlačíme až k okrajům, (pokud by se nám těsto lepilo na prsty, smočíme si je v práškovém cukru.
- 2Pečeme v předehřáté troubě při 175°C 10-15 minut. Koláč vyjmeme z trouby a necháme ho vychladnout.
- 3Uvaříme si fondánovou omáčku: do rendlíku si nalijeme kondenzované mléko a za stálého míchání pomalu zahříváme. Přidáme nastrouhanou čokoládu a cukr. Když je čokoláda s cukrem rozpuštěná, přivedeme k varu a hned odstavíme z plotny, přidáme 1 lžíci másla a vanilkový cukr. Mícháme jen do doby, než se máslo rozpustí.
- 4Zchladlou omáčku uzavřeme do nádoby a dáme do chladničky vychladit.
- 5Na vychladlý korpus naneseme ozdobně čokoládovou a pistáciovou zmrzlinu, přelijeme studenou fondánovou omáčkou, ozdobíme lupínky nastrouhané hořké čokolády a nastrouhanými oříšky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.