Mražený čoko-oplatkový dezert

45 min.

Ingredience

    • 250gramůZmrzlina čokoládová
    • 250gramůZmrzlina pistáciová
  • fondánová omáčka
    • 340gramůMléko zahuštěné slazené
    • 340gramůČokoláda na vaření
    • 230gramůCukr krupice
    • 1lžíceMáslo čerstvé
    • 1kusCukr vanilka
  • na ozdobu
  • těsto
    • 130gramůOplatky tradiční oříškočokoládové
    • 1gramMáslo čerstvé
    • 230lžicCukr krupice
    • 1lžíceMouka pšeničná hladká
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
2396 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
33 g
Sacharidy
533 g
Vláknina
4 g
Cukr
461 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušenky rozmixujeme, promícháme je s rozehřátým máslem a s 1 lžící cukru. Poté přimícháme 1 lžíci mouky a směs dobře promícháme. Směs rovnoměrné vtlačíme do kulaté formy o průměru 22-23 cm. Těsto dáme na střed formy a postupně, od středu ho rovnoměrně vytlačíme až k okrajům, (pokud by se nám těsto lepilo na prsty, smočíme si je v práškovém cukru.
  • 2
    Pečeme v předehřáté troubě při 175°C 10-15 minut. Koláč vyjmeme z trouby a necháme ho vychladnout.
  • 3
    Uvaříme si fondánovou omáčku: do rendlíku si nalijeme kondenzované mléko a za stálého míchání pomalu zahříváme. Přidáme nastrouhanou čokoládu a cukr. Když je čokoláda s cukrem rozpuštěná, přivedeme k varu a hned odstavíme z plotny, přidáme 1 lžíci másla a vanilkový cukr. Mícháme jen do doby, než se máslo rozpustí.
  • 4
    Zchladlou omáčku uzavřeme do nádoby a dáme do chladničky vychladit.
  • 5
    Na vychladlý korpus naneseme ozdobně čokoládovou a pistáciovou zmrzlinu, přelijeme studenou fondánovou omáčkou, ozdobíme lupínky nastrouhané hořké čokolády a nastrouhanými oříšky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.