Mražený čokoládový krém s pomerančovou omáčkou

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
513 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
24 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
7 g
Cukr
50 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve ušleháme smetanu a dáme ji chladit. Ze žloutků a 40g cukru ušleháme hustý krém.
  • 2
    Čokoládu nalámeme na malé kousky nebo nasekáme a rozpustíme ve vodní lázni se 2 lžícemi pomerančového likéru. Přimícháme žloutkový krém a po vychladnutí vmícháme vychlazenou šlehačku. Hmotu nalijeme do formiček, uhladíme, zakryjeme a dáme mrazit asi na 6hodin.
  • 3
    Mezitím oloupeme pomeranče, vykrojíme čisté dílky, šťávu zachytíme. Zbývající cukr necháme zkaramelizovat, rozředíme pomerančovou šťávou a necháme povařit dokud se karamel nerozpustí. Poté vmícháme zbylý likér, omáčku dáme do misky a dílky pomeranče necháme marinovat do podávání.
  • 4
    Mražený krém vyklopíme na dezertní talířky a podáváme s pomerančovou omáčkou i s kousky pomeranče.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.