Mražený čokoládový krém s pomerančovou omáčkou
30 min.
Ingredience
- 100gramůČokoláda hořká
- 6lžicLikér Grand Marnier
- 4kusyPomeranče
- 250gramůSmetana 12% (konzumní)
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 80gramůCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
513 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
24 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
7 g
Cukr
50 g
Postup přípravy
- 1Nejprve ušleháme smetanu a dáme ji chladit. Ze žloutků a 40g cukru ušleháme hustý krém.
- 2Čokoládu nalámeme na malé kousky nebo nasekáme a rozpustíme ve vodní lázni se 2 lžícemi pomerančového likéru. Přimícháme žloutkový krém a po vychladnutí vmícháme vychlazenou šlehačku. Hmotu nalijeme do formiček, uhladíme, zakryjeme a dáme mrazit asi na 6hodin.
- 3Mezitím oloupeme pomeranče, vykrojíme čisté dílky, šťávu zachytíme. Zbývající cukr necháme zkaramelizovat, rozředíme pomerančovou šťávou a necháme povařit dokud se karamel nerozpustí. Poté vmícháme zbylý likér, omáčku dáme do misky a dílky pomeranče necháme marinovat do podávání.
- 4Mražený krém vyklopíme na dezertní talířky a podáváme s pomerančovou omáčkou i s kousky pomeranče.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.