Mražený jahodový dezert

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
673 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
50 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
6 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce nalijeme cukrový sirup(glukózový) a povaříme. Jakmile začne tmavnout, přimícháme polovinu ořechů, promícháme a odstavíme. Nalijeme do nádoby s nepřilnavým povrchem a necháme ztuhnout. Vychadlou hmotu rozmixujeme, plech vymažeme tukem, rovnoměrně posypeme oříškovou hmotou, vložíme do rozpálené trouby a pečeme 5 minut, posypeme zbytkem ořechů a pečeme ještě 1-2 minuty. Z hmoty tvořítkem vykrojíme kolečka a necháme vychladnout.
  • 2
    Do mísy nalijeme víno, citronovou šťávu, přidáme jahodový protlak, promícháme a celou misku dáme na mrazák.
  • 3
    Do kovové misky rozklepneme vejce, přidáme žloutek, cukr, misku vložíme do horké vody a vejce s cukrem metlou vyšleháme do pěny. Přimícháme změklé arašídové máslo, opatrně vmícháme ušlehanou smetanu a dáme také do mrazáku.
  • 4
    Když obě směsi ztuhnou, na dezertní talířky položíme po jednom kolečku oříškové hmoty a stejným tvořítkem, kterým jsme vykrajovali kolečka, vykrojíme ze smetanové hmoty válečky, položíme je na oříšková kolečka, přiklopíme druhým oříškovým kolečkem a navrch vytvoříme kopeček z jahodové hmoty, ozdobíme půlkou čerstvé jahody a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.