Mražený kaštanový krém s medem
25 min.
Ingredience
- 2lžíceMeduňka
- 125gramůKaštany jedlé
- 1kusPomeranče
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 50gramůCukr krupice
- 4lžíceMed včelí
- 1kusVejce slepičí
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžícePistácie
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
487 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
29 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
2 g
Cukr
34 g
Postup přípravy
- 1Oloupané jedlé kaštany a šťávu vymačkanou z pomeranče společně rozmixujeme.
- 2Vejce, cukr a žloutky šleháme ve vodní lázni do pěny, vyjmeme z lázně a mícháme asi 5 minut. Potom do pěny vmícháme kaštanové pyré, pomerančovou kůru a med. Nakonec vmícháme ušlehanou smetanu.
- 3Formu vyložíme fólií a střídavě na ni klademe vrstvu krému a vrstvu omytých meduňkových lístků. Uložíme na 6 hodin do mrazničky.
- 4Mražený krém nakrájíme na plátky a ozdobíme nasekanými pistáciemi a meduňkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.