Mražený kávový krém
20 min.
Ingredience
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 8lžicCukr krupice
- 1kusCukr vanilka
- 1lžíceKakao - prášek
- 2šálkyKáva instantní
- 1lžíceCukr moučkový
- 400mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
872 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
42 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
415 mg
Cukr
33 g
Postup přípravy
- 1Ušleháme 300 ml smetany a uložíme ji do chladničky. Zbylou smetanu rozehřejeme v hrnci.
- 2V nerezové míse rozmícháme žloutky, cukr a vanilkový cukr. Misku vložíme do horké vodní lázně a suroviny šleháme do hustého krému. Postupně zašleháme horkou smetanu a espreso. Vyjmeme z lázně a šleháme dále do vychladnutí. Nakonec vmícháme ušlehanou smetanu.
- 3Kávový krém rozdělíme do 4 menších šálků a mrazíme asi 4 hodiny. Před podáváním krém vyjmeme z mrazničky a necháme asi 5 minut stát.
- 4Dezert podáváme pocukrovaný a posypaný kakaem. Můžeme ozdobit kávovými zrnky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.