Mražený kávový krém

20 min.
Itálie

Ingredience

    • 4kusyVaječný žloutek slepičí
    • 8lžicCukr krupice
    • 1kusCukr vanilka
    • 1lžíceKakao - prášek
    • 2šálkyKáva instantní
    • 1lžíceCukr moučkový
    • 400mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
872 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
42 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
415 mg
Cukr
33 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ušleháme 300 ml smetany a uložíme ji do chladničky. Zbylou smetanu rozehřejeme v hrnci.
  • 2
    V nerezové míse rozmícháme žloutky, cukr a vanilkový cukr. Misku vložíme do horké vodní lázně a suroviny šleháme do hustého krému. Postupně zašleháme horkou smetanu a espreso. Vyjmeme z lázně a šleháme dále do vychladnutí. Nakonec vmícháme ušlehanou smetanu.
  • 3
    Kávový krém rozdělíme do 4 menších šálků a mrazíme asi 4 hodiny. Před podáváním krém vyjmeme z mrazničky a necháme asi 5 minut stát.
  • 4
    Dezert podáváme pocukrovaný a posypaný kakaem. Můžeme ozdobit kávovými zrnky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.