Mražený krém jako oplatka

46 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1035 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
77 g
Sacharidy
68 g
Cukr
448 mg
Vápník
215 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V kovové míse rozkvedláme žloutky, přilijeme sirup a za stálého šlehání pomalu zahříváme. Hmota postupně začne houstnout. Jakmile krátce projde varem, mísu vyndáme z vodní lázně a za stálého šlehání necháme vychladnout. Hmota musí být hladká. Do vychladlé hmoty vmícháme šlehačku a nalijeme ji v tenké vrstvě na plech a necháme zamrazit. Zmraženou hmotu lámeme jako sušenky nebo oplatky a podáváme na dezertních talířcích.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.