Mražený krém s čokoládou a zázvorem
33 min.
Ingredience
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 40gramůCukr moučkový
- 2lžíceZakysaná smetana
- 60gramůPoleva čokoládová
- 1lžíceKakao
- 1lžíceZázvor mletý
- 20gramůČokoláda hořká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
370 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
27 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
1 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Ušleháme smetanu do tuha.
- 2Z bílků a moučkového cukru ušleháme tuhý sníh. Vmícháme sníh do ušlehané smetany a vytvoříme hmotu, do níž přidáme ještě zakysanou smetanu.
- 3Do hrnku vlijeme vodu a do ní vložíme kovovou nerezovou misku. Do ní dáme rozpustit čokoládovou polevu. Necháme polevu vychladnout a potom společně s kakaem a mletým zázvorem vmícháme do základní krémové hmoty.
- 4Do čtyř nákypových formiček vložíme papír a naplníme je hmotou, aby sahala asi 2 centimetry nad okraj. Necháme 3 hodiny mrazit. Pak vyjmeme mražený krém z formiček, odstraníme papír a zdobíme nastrouhanou čokoládou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.