Mražený krém s čokoládou a zázvorem

33 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
370 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
27 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
1 g
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ušleháme smetanu do tuha.
  • 2
    Z bílků a moučkového cukru ušleháme tuhý sníh. Vmícháme sníh do ušlehané smetany a vytvoříme hmotu, do níž přidáme ještě zakysanou smetanu.
  • 3
    Do hrnku vlijeme vodu a do ní vložíme kovovou nerezovou misku. Do ní dáme rozpustit čokoládovou polevu. Necháme polevu vychladnout a potom společně s kakaem a mletým zázvorem vmícháme do základní krémové hmoty.
  • 4
    Do čtyř nákypových formiček vložíme papír a naplníme je hmotou, aby sahala asi 2 centimetry nad okraj. Necháme 3 hodiny mrazit. Pak vyjmeme mražený krém z formiček, odstraníme papír a zdobíme nastrouhanou čokoládou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.