Mražený nákyp

20 min.
Evropa

Ingredience

    • 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 2kusyVaječný bílek slepičí
    • 80gramůCukr krupice
    • 2lžíceZakysaná smetana
    • 4centilitryLikér mandlový - Amaretto
    • 50gramůMandle mleté
    • 1lžíceKakao
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
407 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
29 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
925 mg
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smetanu ušleháme dotuha. Z bílků ušleháme pevný sníh a postupně do něj zašleháme cukr.
  • 2
    Šlehačku zlehka smícháme se zakysanou smetanou, likérem a mletými mandlemi. Nakonec opatrně vmícháme ušlehaný sníh.
  • 3
    4 nákypové formičky ovineme manžetou z pečicího papíru. Naplníme je připravenou směsí asi 2cm nad okraj. Mrazíme 2-3 hodiny.
  • 4
    Asi 15 minut před podáváním formičky vyjmeme z mrazáku, odstraníme papír a dezert posypeme kakaem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.