Mražený nákyp
20 min.
Ingredience
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 80gramůCukr krupice
- 2lžíceZakysaná smetana
- 4centilitryLikér mandlový - Amaretto
- 50gramůMandle mleté
- 1lžíceKakao
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
407 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
29 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
925 mg
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Smetanu ušleháme dotuha. Z bílků ušleháme pevný sníh a postupně do něj zašleháme cukr.
- 2Šlehačku zlehka smícháme se zakysanou smetanou, likérem a mletými mandlemi. Nakonec opatrně vmícháme ušlehaný sníh.
- 34 nákypové formičky ovineme manžetou z pečicího papíru. Naplníme je připravenou směsí asi 2cm nad okraj. Mrazíme 2-3 hodiny.
- 4Asi 15 minut před podáváním formičky vyjmeme z mrazáku, odstraníme papír a dezert posypeme kakaem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.