Mražený pudink
35 min.
Ingredience
- 60gramůMeruňky sušené
- 60gramůTřešně kandované
- 3lžíceKoňak Armaňak
- 3kusyVejce slepičí
- 125gramůCukr krupice
- 450mililitrůMléko plnotučné
- 450mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 150gramůLučina smetanový sýr
- 200gramůŠvestky sušené vypeckované
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
395 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
28 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
773 mg
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Švestky, meruňky a kandované třešně naložíme do koňaku. Zakryjeme a necháme 8 hodin nabobtnat.
- 2Ušleháme vejce s cukrem. Mléko zahřejeme v hrnci skoro k varu. Zamícháme je do vaječného základu.
- 3Mléko s vejci a cukrem vlijeme zpět do hrnce. Vaříme zvolna za stálého míchání, až pěna zmizí a krém zhoustne. Nenecháme vzkypět, ihned sejmeme ze sporáku a dáme vychladnout.
- 4Vyšleháme 300 ml šlehačky. Zašleháme do ní lučinu. Vmícháme do vaječného krému a přidáme ovoce namočené v koňaku.
- 5Vše dáme do mělké mrazuvzdorné nádoby a necháme 2 hodiny mrazit, až krém začne tuhnout, ale ještě je trochu měkký.
- 6Dobře ji promícháme, aby se ovoce oddělilo. Vrátíme ji do nádoby a necháme mrazit ještě 3 hodiny, až úplně ztuhne. Asi 20 minut před podáváním vyjmeme krém a necháme ho v chladničce, aby trochu změkl. Vyklopíme ho na mísu a polijeme ne zcela dohusta ušlehanou zbývající šlehačkou. Rozkrájíme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.