Mražený pudink

35 min.
Evropa

Ingredience

    • 60gramůMeruňky sušené
    • 60gramůTřešně kandované
    • 3lžíceKoňak Armaňak
    • 3kusyVejce slepičí
    • 125gramůCukr krupice
    • 450mililitrůMléko plnotučné
    • 450mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 150gramůLučina smetanový sýr
    • 200gramůŠvestky sušené vypeckované
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
395 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
28 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
773 mg
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Švestky, meruňky a kandované třešně naložíme do koňaku. Zakryjeme a necháme 8 hodin nabobtnat.
  • 2
    Ušleháme vejce s cukrem. Mléko zahřejeme v hrnci skoro k varu. Zamícháme je do vaječného základu.
  • 3
    Mléko s vejci a cukrem vlijeme zpět do hrnce. Vaříme zvolna za stálého míchání, až pěna zmizí a krém zhoustne. Nenecháme vzkypět, ihned sejmeme ze sporáku a dáme vychladnout.
  • 4
    Vyšleháme 300 ml šlehačky. Zašleháme do ní lučinu. Vmícháme do vaječného krému a přidáme ovoce namočené v koňaku.
  • 5
    Vše dáme do mělké mrazuvzdorné nádoby a necháme 2 hodiny mrazit, až krém začne tuhnout, ale ještě je trochu měkký.
  • 6
    Dobře ji promícháme, aby se ovoce oddělilo. Vrátíme ji do nádoby a necháme mrazit ještě 3 hodiny, až úplně ztuhne. Asi 20 minut před podáváním vyjmeme krém a necháme ho v chladničce, aby trochu změkl. Vyklopíme ho na mísu a polijeme ne zcela dohusta ušlehanou zbývající šlehačkou. Rozkrájíme a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.