Mražený rybízový sorbet
25 min.
Ingredience
- 500mililitrůVíno šumivé (sekt)
- 240gramůKompot rybízový
- 180mililitrůLikér Chartreuse
- 10mililitrůPomerančová šťáva
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
220 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
3 mg
Cukr
140 mg
Postup přípravy
- 1Do mísy nalijeme růžové nebo červené víno, šťávu z rybízového kompotu a rozmačkaný rybíz z kompotu. Zakápneme pomerančovou šťávou. Vše důkladně promícháme a nalijeme do formiček. Dáme zamrazit. Sorbet můžeme zamrazit i vcelku, ale při porcování nedrží tak úhledný tvar.
- 2Zamražený sorbet vyklopíme na dezertní talířky a každou porci přelijeme likérem. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.