Mražený rybízový sorbet

25 min.
Evropa

Ingredience

      • 500mililitrůVíno šumivé (sekt)
      • 240gramůKompot rybízový
      • 180mililitrůLikér Chartreuse
      • 10mililitrůPomerančová šťáva
    Počet porcí:
    6

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    220 kcal
    Bílkoviny
    1 g
    Tuky
    1 g
    Sacharidy
    22 g
    Vláknina
    3 mg
    Cukr
    140 mg
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Do mísy nalijeme růžové nebo červené víno, šťávu z rybízového kompotu a rozmačkaný rybíz z kompotu. Zakápneme pomerančovou šťávou. Vše důkladně promícháme a nalijeme do formiček. Dáme zamrazit. Sorbet můžeme zamrazit i vcelku, ale při porcování nedrží tak úhledný tvar.
    • 2
      Zamražený sorbet vyklopíme na dezertní talířky a každou porci přelijeme likérem. Ihned podáváme.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.