Mřížkový bramborový koláč

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
320 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
13 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
3 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uvařené brambory jemně nastrouháme a přidáme mouku, cukr, máslo, vejce, kypřicí prášek do pečiva a citronovou kůru. Vypracujeme těsto, necháme je v chladu 20 minut odpočinout.
  • 2
    Potom těsto rozdělíme na dva díly. Jeden díl rozválíme a rozložíme na vymaštěný, moukou vysypaný plech. Na těsto rozprostřeme podušená a oslazená jablka. Z druhého dílu těsta vyválíme dlouhé šňůrky, na jablečné vrstvě je překřížíme. Mřížky můžeme (ale nemusíme) potřít vejcem.
  • 3
    Pečeme ve středně vyhřáté troubě do růžova, po upečení koláč pocukrujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.