Mrkev v karamelovém másle
28 min.
Ingredience
- 400gramůMrkev kořen
- 25gramůMáslo čerstvé
- 40gramůCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
127 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
5 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Mrkve očistíme, omyjeme a nakrájíme na špalíčky. Povaříme 5 minut, necháme okapat.
- 2V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme krupicový cukr a za stálého míchání necháme zkaramelizovat. Pánev odstavíme, vložíme do ní špalíčky mrkve, v karamelovém másle je promícháme, aby byly pokryté karamelem ze všech stran. Zároveň mrkev prohřejeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.