Mrkvová bábovka
100 min.
Ingredience
- 5lžicVoda pitná
- 20gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hrubá
- 150gramůCukr moučkový
- 4kusyVejce slepičí
- 450gramůMouka polohrubá
- 500gramůCukr krupice
- 1lžíceSkořice mletá
- 350mililitrůOlej rostlinný
- 3kusyMrkev kořen
- 225gramůOřechy vlašské
- 250mililitrůDžus jablečný
- 0,5lžičkaKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
786 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
45 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
4 g
Cukr
56 g
Postup přípravy
- 1V míse promícháme mouku, krupicový cukr, prášek do pečiva a skořici. V menší míse rozšleháme vejce s olejem, nastrouhanou mrkev, mleté ořechy a jablečný džus. Směs vmícháme do moučné směsi a vše promícháme.
- 2Těsto vlijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy na bábovku o průměru 24 cm. Pečeme v předehřáté troubě na 170°C asi 80 minut. Bábovku necháme 10 minut chladnout na mřížce, potom ji vyklopíme a necháme zcela vychladnout.
- 3Polevu si připravíme z moučkového cukru a 5 lžic vody. Bábovku dáme na mísu a polijeme ji hustou polevou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.