Mrkvová bábovka

100 min.

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
786 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
45 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
4 g
Cukr
56 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse promícháme mouku, krupicový cukr, prášek do pečiva a skořici. V menší míse rozšleháme vejce s olejem, nastrouhanou mrkev, mleté ořechy a jablečný džus. Směs vmícháme do moučné směsi a vše promícháme.
  • 2
    Těsto vlijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy na bábovku o průměru 24 cm. Pečeme v předehřáté troubě na 170°C asi 80 minut. Bábovku necháme 10 minut chladnout na mřížce, potom ji vyklopíme a necháme zcela vychladnout.
  • 3
    Polevu si připravíme z moučkového cukru a 5 lžic vody. Bábovku dáme na mísu a polijeme ji hustou polevou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.