Mrkvová kašička
30 min.
Ingredience
- 350gramůMrkev kořen
- 3decilitryVoda pitná
- 1lžičkaMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
38 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
2 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
2 g
Vápník
412 mg
Postup přípravy
- 1Očištěnou a dobře omytou mrkev podélně rozkrojíme na 2-4 části (podle velikosti), dáme ji do kastrólku, zalejeme vodou tak, aby mrkev byla pod hladinou, přidáme malou lžičku másla. Mrkev pod pokličkou pomalu vaříme doměkka 15-20 minut.
- 2Uvařenou mrkev pokrájíme na kousky, dáme ji do mixéru, přidáme přibližně 1-3 lžíce vývaru z mrkve a rozmixujeme ji na jemné pyré - kašičku.
- 3Mrkvovou kaši podáváme dětem vlahou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.