Mrkvová kašička

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
38 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
2 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
2 g
Vápník
412 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou a dobře omytou mrkev podélně rozkrojíme na 2-4 části (podle velikosti), dáme ji do kastrólku, zalejeme vodou tak, aby mrkev byla pod hladinou, přidáme malou lžičku másla. Mrkev pod pokličkou pomalu vaříme doměkka 15-20 minut.
  • 2
    Uvařenou mrkev pokrájíme na kousky, dáme ji do mixéru, přidáme přibližně 1-3 lžíce vývaru z mrkve a rozmixujeme ji na jemné pyré - kašičku.
  • 3
    Mrkvovou kaši podáváme dětem vlahou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.