Mrkvová polévka s chlebem
50 min.

Ingredience
- 60gramůCibule
- 15gramůPetržel kudrnka
- 50gramůMáslo čerstvé
- 10gramůCukr krupice
- 1200mililitrůHovězí vývar základní
- 4krajíceChléb konzumní
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200gramůMrkev kořen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
351 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
11 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme na jemno, mrkev nastrouháme nahrubo. Chleba nakrájíme na kostičky a krátce orestujeme. Chleba můžeme opéct v topinkovači a potom nakrájet na kostičky.
- 2Do hrnce vložíme máslo, necháme rozehřát, přisypeme cibuli s mrkví a orestujeme. Zasypeme moukou a ještě chvíli smažíme. Zalijeme vývarem a vaříme 20 minut. Můžeme osladit, ale není to nutné.
- 3Do talířů nasypeme kousky chleba a zalijeme horkou polévkou. Posypeme posekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.