Mrkvová polévka s koriandrem II

35 min.
Evropa

Ingredience

    • 1lžičkasemínka koriandru
    • 2lžíceMáslo čerstvé
    • 600gramůMrkev
    • 1stroužekČesnek
    • 1litrVývar drůbeží
    • 3lžíceKoriandr
    • 2lžíceZakysaná smetana
    • 7gramůSůl
    • 7gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
371 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
14 g
Sacharidy
2 g
Vápník
2 g
Železo
11 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Semínka sušeného koriandru opečeme nasucho na pánvi. Poté je rozdrtíme v hmoždíři.
  • 2
    Máslo rozpustíme v hrnci, přidáme očištěnou mrkev nakrájenou na kousky, 3/4 drcených semínek koriandru a utřený česnek a chvilku podusíme pod pokličkou.
  • 3
    Zalijeme vývarem a vaříme 15 min doměkka.
  • 4
    Na konci vmícháme nasekaný koriandr a zakysanou smetanu, osolíme a opepříme podle chuti a prohřejeme.
  • 5
    Podáváme ozdobené snítkou koriandru a posypané zbylými semínky koriandru.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.