Mrkvová rýže
30 min.
Ingredience
- 30gramůRýže předvařená (parboiled)
- 150gramůMrkev kořen
- 40gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 2lžícePomerančová šťáva
- 2lžičkyMáslo čerstvé
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
503 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
32 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Mrkev oloupeme, nahrubo nastrouháme a podusíme na lžíci másla. Přidáme propláchnutou rýži, zalijeme 250 ml vody a uvedeme do varu. Vše dusíme pod poklicí na mírném ohni asi 20 minut.
- 2Do vařené rýže vmícháme zbylé máslo, ovčí sýr a pomerančovou šťávu.
- 3Pokrm upravíme na talíř a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.