Mrkvová zmrzlina
20 min.
Ingredience
- 1kusCukr vanilka
- 150gramůMrkev kořen
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
239 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
21 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Vápník
60 mg
Postup přípravy
- 1Vychlazenou smetanu ušleháme do husta. Přidáme očištěnou, jemně nastrouhanou mrkev a osladíme vanilkovým cukrem.
- 2Krém vložíme do formy (např. na srnčí hřbet) a necháme mrazit několik hodin.
- 3Po krátkém rozmrazení a vyklopení z formy zmrzlinu nakrájíme na dílky nebo vykrajujeme namočenou lžící kopečky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.