Mrkvové buchty

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
405 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
8 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vlažné mléko nalijeme do hrníčku, rozdrobíme droždí, přidáme trochu cukru, odložíme na teplé místo, kde necháme vzejít kvásek. Do misky prosejeme mouku, rozklepneme vejce, vysypeme vanilkový cukr, kypřící prášek, 30 g cukru, 10 g másla, vylijeme kvásek a zaděláme těsto, které necháme 30 minut vykynout.
  • 2
    Vykynuté těsto přeložíme na moukou posypaný vál, prohněteme, rozválíme a skleničkou vykrajujeme kolečka. Na každé položíme náplň, spojíme a skládáme na 10 g másla vymaštěný plech, necháme vykynout, potřeme rozkvedlaným vejcem, vložíme do předehřáté trouby a pečeme 30 minut.
  • 3
    Náplň: Mrkev nastrouháme na jemném struhadle, dáme na pánev, kde už máme máslo, přidáme cukr, citrónovou kůru a pod poklicí za občasného míchání dusíme do měkka. Upečené posypeme moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.