Mrkvové buchty
60 min.
Ingredience
- 600gramůMouka polohrubá
- 1kusVejce slepičí
- 20gramůMáslo čerstvé
- 3decilitryMléko polotučné
- 30gramůDroždí
- 15gramůCukr moučkový
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 20gramůCukr vanilka
- Náplň
- 5kusůMrkev kořen
- 30gramůMáslo jihočeské
- 15gramůCukr moučkový
- 1špetkaCitronová kůra
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
405 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
8 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Vlažné mléko nalijeme do hrníčku, rozdrobíme droždí, přidáme trochu cukru, odložíme na teplé místo, kde necháme vzejít kvásek. Do misky prosejeme mouku, rozklepneme vejce, vysypeme vanilkový cukr, kypřící prášek, 30 g cukru, 10 g másla, vylijeme kvásek a zaděláme těsto, které necháme 30 minut vykynout.
- 2Vykynuté těsto přeložíme na moukou posypaný vál, prohněteme, rozválíme a skleničkou vykrajujeme kolečka. Na každé položíme náplň, spojíme a skládáme na 10 g másla vymaštěný plech, necháme vykynout, potřeme rozkvedlaným vejcem, vložíme do předehřáté trouby a pečeme 30 minut.
- 3Náplň: Mrkev nastrouháme na jemném struhadle, dáme na pánev, kde už máme máslo, přidáme cukr, citrónovou kůru a pod poklicí za občasného míchání dusíme do měkka. Upečené posypeme moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.