Mrkvové vdolečky se zázvorem

35 min.
Evropa

Ingredience

      • 1,5hrnkyMouka polohrubá
      • 1,5lžičkyKypřicí prášek do pečiva
      • 2lžíceZázvor kandovaný
      • 6lžicMáslo čerstvé
      • 1kusMrkev kořen
      • 1lžíceOlej rostlinný
      • 0,5hrnekCukr krupice
      • 0,5lžičkaSoda jedlá
      • 0,5hrnekMléko - podmáslí
    Počet porcí:
    4

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    603 kcal
    Bílkoviny
    10 g
    Tuky
    28 g
    Sacharidy
    82 g
    Vláknina
    4 g
    Cukr
    28 g
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      V mixeru smícháme mouku, 1/4 hrnku cukru, kypřicí prášek, sůl a jedlou sodu. Přidáme kandovaný zázvor a vše ušleháme. Přimícháme nakrájené máslo a těsto přendáme do mísy.
    • 2
      V mixeru rozmixujeme očištěnou, na kousky nakrájenou mrkev. Přidáme ji k těstu a postupně přimícháváme podmáslí. Těsto na pracovní desce krátce prohněteme, rozválíme na plát silný 2,5cm a posypeme zbylým cukrem. Plát rozdělíme na 8 dílů a položíme je na plech potřený olejem asi 2,5cm od sebe.
    • 3
      Vdolečky pečeme ve středně vyhřáté troubě 18-20 minut dozlatova. Vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.