Mrkvové vdolečky se zázvorem
35 min.
Ingredience
- 1,5hrnkyMouka polohrubá
- 1,5lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 2lžíceZázvor kandovaný
- 6lžicMáslo čerstvé
- 1kusMrkev kořen
- 1lžíceOlej rostlinný
- 0,5hrnekCukr krupice
- 0,5lžičkaSoda jedlá
- 0,5hrnekMléko - podmáslí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
603 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
28 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
4 g
Cukr
28 g
Postup přípravy
- 1V mixeru smícháme mouku, 1/4 hrnku cukru, kypřicí prášek, sůl a jedlou sodu. Přidáme kandovaný zázvor a vše ušleháme. Přimícháme nakrájené máslo a těsto přendáme do mísy.
- 2V mixeru rozmixujeme očištěnou, na kousky nakrájenou mrkev. Přidáme ji k těstu a postupně přimícháváme podmáslí. Těsto na pracovní desce krátce prohněteme, rozválíme na plát silný 2,5cm a posypeme zbylým cukrem. Plát rozdělíme na 8 dílů a položíme je na plech potřený olejem asi 2,5cm od sebe.
- 3Vdolečky pečeme ve středně vyhřáté troubě 18-20 minut dozlatova. Vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.