Mrkvovo-jablečný cimes
40 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyMrkev kořen
- 1kilogramJablka
- 30gramůMáslo čerstvé
- 20gramůCukr vanilka
- 20gramůCukr krupice
- 20gramůCukr skořicový
- 3litryVoda pitná
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
201 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
4 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
8 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Jablka oloupeme, nakrájíme na kousky, vložíme je do hrnce. Mrkev oškrábeme, umyjeme, nakrájíme na tenká kolečka, přihodíme do hrnce, přidáme máslo, zamícháme, zalijeme vodou a vaříme 15 minut do měkka. Potom vsypeme cukr, vanilkový a skořicový cukr, dobře promícháme a ještě chvilku povaříme.
- 2Hrnec odstavíme, necháme vychladnout a cimes podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.