Mrkvový dort s ořechy

90 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
7630 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
827 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
4 g
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do vhodné nádoby vložíme rozinky, drobně nakrájenou pomerančovou kůru z jednoho pomeranče, přilijeme med a vše zalijeme rumem. Odložíme na 30 minut do lednice. Do misky rozklepneme vejce, přisypeme cukr, vanilkový cukr a vyšleháme na hustou pěnu. Přilijeme olej, drobně nasekané ořechy, jemně nastrouhanou mrkev, scezené rozinky s pomerančovou kůrou, promícháme. Nakonec najednou vsypeme prosátou mouku s kypřícím práškem, skořici a zlehka promícháme.
  • 2
    Připravenou směs dáme do olejem vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy o průměru 26 cm. Vložíme do nahřáté trouby, při 160 stupňové teplotě pečeme 55 - 60 minut.
  • 3
    Upečený dort ihned potřeme džemem anecháme mírně vychladnout. Poté sundáme stěny dortové formy. Povrch dortu polijeme v mikrovlnné troubě rozpuštěnou čokoládovou polevou, kterou necháme volně ztuhnout, případně celý dort vložíme do lednice.
  • 4
    Dort krájíme na úhledné trojúhelníkové porce a podáváme na jednotlivých dezertních talířcích. Těsně před podáváním ozdobíme ze smetany vyšlehanou šlehačkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.