Mrkvový džem s jablky a rumem
60 min.
Ingredience
- 1kilogramMrkev kořen
- 1kilogramJablka
- 1kilogramCukr krupice
- 1lžíceRum
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
15Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
322 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
3 g
Cukr
72 g
Postup přípravy
- 1Mrkev očistíme, důkladně omyjeme a pokrájíme. Vložíme do hrnce, podlijeme vodou, udusíme doměkka a prolisujeme. Jablka očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Rovněž doměkka podusíme a prolisujeme. Kaši smícháme s mrkví a společně ještě krátce povaříme.
- 2Přisypeme cukr a za stálého míchání vaříme do zhoustutí. Džem rozdělíme do skleniček a necháme vychladnout. Zakápneme rumem, zavíčkujeme a uchováme v temné a studené místnosti.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.