Mrkvový koláč s jogurtem
80 min.
Ingredience
- 250gramůCukr moučkový
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 100gramůOřechy vlašské
- 1lžíceMléko plnotučné
- 20gramůMáslo čerstvé
- 5gramůSoda jedlá
- 100gramůJogurt bílý
- 400gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200gramůMrkev kořen
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
531 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
24 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
3 g
Cukr
31 g
Postup přípravy
- 1K tomuto koláči je důležité dodržovat postup pro správnou konzistenci těsta.
- 2Očištěnou a omytou mrkev nastrouháme a dáme ji do misky. Ve větší míse si vyšleháme jogurt s cukrem, přidáme nastrouhanou mrkev, dobře zamícháme a střídavě přidáváme 1 lžíci oleje, zamícháme, 1 lžíci mouky, zamícháme a takto pokračujeme do doby, než spotřebujeme všechnu mouku a olej.
- 3Nakonec přidáme rozmíchanou jedlou sodu s mlékem a 1/2 pomletých ořechů a samozřejmě vše dobře promícháme. Dobře vypracované těsto je krásně hladké a takto ho vylijeme do máslem vymazaného plechu, posypeme zbytkem ořechů a dáme ho péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 200°C asi 10-15 minut, potom teplotu trouby snížíme na 180°C a dopečeme dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.