Mrkvový pudink
25 min.
Ingredience
- 1kusPudinkový prášek - vanilkový
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1lžíceCitronová šťáva
- 2lžíceMed včelí
- 1hrstRybíz červený
- 1lžičkaCukr moučkový
- 500mililitrůMléko polotučné
- 2kusyMrkev kořen
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
418 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
26 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
3 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink, který nesladíme. Po částečném prochladnutí do pudinku vmícháme žloutek, citronovou šťávu a med.
- 2Nakonec do zcela vychladlého pudinku přimícháme oloupanou, jemně nastrouhanou mrkev. Rozdělíme do misek, ozdobíme ušlehanou, mírně oslazenou smetanou a omytým rybízem (nebo kompotovaným ovocem).
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.