Mučenkové zabaglione
40 min.
Ingredience
- 5kusůVaječný žloutek slepičí
- 100gramůCukr krupice
- 75gramůMučenka
- 150gramůMaliny
- 150gramůJahody zahradní
- 125gramůBorůvky
- 0,5šálekVíno bílé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
309 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
11 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
6 g
Cukr
34 g
Postup přípravy
- 1Vezmeme žáruvzdornou mísu a do ní vmícháme žloutky s cukrem, které vyšleháme do husté pěny. Za stálého míchání přilijeme víno a mísu vložíme do vodní lázně, v níž mícháme celou směs dalších 15 minut až do zhoustnutí tekutiny. Jakmile se na povrchu směsi začnou tvořit malé kopičky, mísu z lázně opět vyjmeme.
- 2Šleháme dalších 5 minut, dokud tekutina nevychladne. Vezmeme dužinu z mučenky a lehce ji vmícháme.
- 3Směs rozdělíme do pohárů a podáváme s borůvkami, jahodami a malinami navrchu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.