Mučenkové zabaglione

40 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
309 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
11 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
6 g
Cukr
34 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vezmeme žáruvzdornou mísu a do ní vmícháme žloutky s cukrem, které vyšleháme do husté pěny. Za stálého míchání přilijeme víno a mísu vložíme do vodní lázně, v níž mícháme celou směs dalších 15 minut až do zhoustnutí tekutiny. Jakmile se na povrchu směsi začnou tvořit malé kopičky, mísu z lázně opět vyjmeme.
  • 2
    Šleháme dalších 5 minut, dokud tekutina nevychladne. Vezmeme dužinu z mučenky a lehce ji vmícháme.
  • 3
    Směs rozdělíme do pohárů a podáváme s borůvkami, jahodami a malinami navrchu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.