Müsli s medem bez ořechů
20 min.
Ingredience
- 85gramůMed včelí
- 170gramůVločky ovesné
- 4lžíceOlej z pšeničných klíčků
- 250mililitrůJogurt bílý
- 85gramůRozinky tmavé
- 55gramůMeruňky
- 45gramůDýňová semínka
- 30gramůRýže pufovaná
- 85gramůVločky otrubové
- 45gramůKřížaly (sušená jablka)
- 85gramůMaliny
- 85gramůBanány
- 55gramůCorn flakes - kukuřičné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
503 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
15 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
8 g
Cukr
37 g
Postup přípravy
- 1Troubu si předehřejeme na 180 ºC. Připravíme si plech, na který rozprostřeme pečicí papír. Potřeme papír zlehka olejem.
- 2Do menší misky vlijeme med. Nemá-li dostatečně tekutou konzistenci, mírně ho zahřejeme. Jakmile je med dostatečně tekutý, vsypeme do něho ovesné vločky a zlehka promícháváme, aby na sebe nabalily vrstvu medu.
- 3Tenkou vrstvu obalených vloček rozprostřeme na pečicí papír potřený olejem. Vložíme do trouby a pečeme při 150 ºC, dokud vločky nezezlátnou, tedy asi 15 minut. Vyndáme z trouby a necháme vychladit. Pokud se připravují dopředu do zásoby, je nutné vložit je na místo, kam nepřichází vzduch.
- 4Před podáváním vločky promícháme s dalšími ingrediencemi, sezónním ovocem, například s malinami, s pokrájeným banánem. Servírujeme s jogurtem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.