Muffiny s podmáslím, hruškami a mandlemi

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
309 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
25 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
2 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dvě velké sladké hrušky omyjeme, oloupeme, rozkrojíme a zbavíme jádřinců, poté je nakrájíme na kostičky o hraně přibližně 1 cm. Formu na 12 kusů muffin vytřeme olejem a vysypeme polohrubou moukou.
  • 2
    Do mísy pokrájíme změklé máslo, utřeme ho s cukrem i vanilkovým cukrem do pěny. Poté přišleháme celé vejce, k máslu přidáme prosátou polohrubou mouku s kypřícím práškem do pečiva, citrónovou kůru, těsto promícháme a přilijeme podmáslí. Nakonec do těsta zamícháme hrušky. Těsto nalijeme do formiček (přibližně do dvou třetin). Do středu každé muffiny mírně zatlačíme celou polovinu vlašského ořechu.
  • 3
    Formu s muffinami vložíme do trouby, předem vyhřáté na 180°C. Pečeme přibližně 20 - 25 minut do zlatova. Upečené muffiny necháme 3 - 4 minuty vychladnout, opatrně je vyjmeme z formy, vložíme do papírových košíčků, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.