Muffiny s podmáslím, hruškami a mandlemi
45 min.
Ingredience
- 2kusyHrušky
- 2gramyMouka polohrubá
- 1kusKypřící prášek do pečiva
- 1,5lžíceCitrónová kůra
- 2decilitryPodmáslí
- 50gramůVlašské ořechy
- 1kusVejce slepičí
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1kusCukr vanilka
- 2gramyCukr krupice
- Na posypání
- 2lžíceCukr krupice
- Na posypání a vytření formy
- 1,5lžíceOlej olivový
- 2lžíceMouka polohrubá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
309 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
25 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
2 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Dvě velké sladké hrušky omyjeme, oloupeme, rozkrojíme a zbavíme jádřinců, poté je nakrájíme na kostičky o hraně přibližně 1 cm. Formu na 12 kusů muffin vytřeme olejem a vysypeme polohrubou moukou.
- 2Do mísy pokrájíme změklé máslo, utřeme ho s cukrem i vanilkovým cukrem do pěny. Poté přišleháme celé vejce, k máslu přidáme prosátou polohrubou mouku s kypřícím práškem do pečiva, citrónovou kůru, těsto promícháme a přilijeme podmáslí. Nakonec do těsta zamícháme hrušky. Těsto nalijeme do formiček (přibližně do dvou třetin). Do středu každé muffiny mírně zatlačíme celou polovinu vlašského ořechu.
- 3Formu s muffinami vložíme do trouby, předem vyhřáté na 180°C. Pečeme přibližně 20 - 25 minut do zlatova. Upečené muffiny necháme 3 - 4 minuty vychladnout, opatrně je vyjmeme z formy, vložíme do papírových košíčků, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.