Muffiny se zakysanou smetanou a čerstvými malinami
45 min.
Ingredience
- 220gramůMaliny
- 2gramyMouka polohrubá
- 1kusKypřící prášek do pečiva
- 0,5lžičkaJedlá soda
- 3lžíceSirup malinový
- 300gramůSmetana zakysaná15%
- 1kusVejce slepičí
- 120gramůMáslo čerstvé
- 120gramůCukr krupice
- Na vytření a vysypání formy
- 2lžíceMouka polohrubá
- 1,5lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
426 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
29 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
4 g
Cukr
32 g
Postup přípravy
- 1Formu na 12 ks muffinů vytřeme olejem a vysypeme polohrubou moukou. Čerstvé maliny omyjeme a necháme okapat. Do mísy nakrájíme změklé máslo, přidáme cukr, žloutek a máslo utřeme do pěny. Bílek vyšleháme na tuhý sníh. K máslu přidáme prosátou polohrubou mouku s kypřícím práškem do pečiva a jedlou sodou. Těsto promícháme, přidáme zakysanou smetanu a znovu těsto dobře ruční metlou vyšleháme.
- 2Nakonec zapracujeme sníh z bílků. Těsto nalijeme do formiček do 2/3. Maliny rozdělíme na muffiny, lehce je vtlačíme do středu těsta. Formu s muffinami vložíme do předem vyhřáté trouby na 180°C. Pečeme přibližně 20-25 minut dozlatova.
- 3Upečené muffiny necháme asi 3 minuty vychladnout, opatrně je vyjmeme z formy, vložíme je do papírových košíčků, pokapeme malinovým sirupem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.