Muffiny z polenty a italským sýrem
40 min.
Ingredience
- Na vytření formy
- 2lžíceMouka polohrubá
- 2lžíceOlej olivový
- Těsto
- 150gramůPolenta instantní
- 2gramyMouka polohrubá
- 2lžičkyKypřící prášek do pečiva
- 1lžičkaPaprika sladká
- 150gramůSýr Parmezán
- 2decilitryOlej olivový
- 0,5lžičkaOlej chilli
- 300gramůPodmáslí
- 3kusyVejce slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
684 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
67 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
56 mg
Cukr
635 mg
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme instantní polentu, prosátou polohrubou mouku s kypřícím práškem do pečiva, vše promícháme se sladkou mletou paprikou a jemně nastrouhaným sýrem (nejchutnější je Parmezán, případně ho nahradíme sýrem Pecorino, Grand Moravia či zralou Goudou).
- 2V druhé misce vyšleháme olivový a chilli olej s vejci, postupně zašleháme husté podmáslí. Tuto tekutou směs za stálého míchání přilijeme k mouce a těsto dobře promícháme.
- 3Formu na 12 ks muffin vytřeme olejem a vysypeme polohrubou moukou. Naplníme je do dvou třetin a dáme páct do trouby, předehřáté na 180°C. Pečeme je do zlatova přibližně 20 minut. Po upečení mufiny necháme asi 2 - 3 minuty vychladnout, následně je vyjmeme a vložíme do košíčků. Podáváme teplé i studené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.