Murínské koláčky

50 min.
Evropa

Ingredience

      • 360gramůMouka pšeničná hrubá
      • 80gramůMáslo čerstvé
      • 150gramůCukr moučkový
      • 40gramůKakao
      • 1kusKypřicí prášek do pečiva
      • 1kusCukr vanilka
      • 2lžičkyMléko plnotučné
      • 3kusyVejce slepičí
      • 1lžičkaSkořice mletá
      • 30gramůMandle plátky
    Počet porcí:
    10

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    308 kcal
    Bílkoviny
    7 g
    Tuky
    11 g
    Sacharidy
    46 g
    Vláknina
    944 mg
    Cukr
    15 g
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      V míse smícháme mouku s rozdrobeným máslem. Přidáme moučkový cukr, kakao, kypřicí prášek, vanilkový cukr a 2 vejce. Přilijeme mléko, okořeníme mletou skořicí, vypracujeme těsto.
    • 2
      Z těsta tvarujeme koláčky, urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem, na povrchu potřeme rozšlehaným vejcem. Do každého koláčku zapíchneme několik plátků mandlí.
    • 3
      Koláčky pečeme v mírně vyhřáté troubě 15-20 minut. Můžeme podávat teplé i studené.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.