Mušle na žampionech
30 min.
Ingredience
- 30gramůMáslo čerstvé
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 50gramůSlanina vepřová
- 1kusCeler bulvový
- 60mililitrůVíno bílé
- 0,75šálekSmetana 12% (konzumní)
- 1kusCibule
- 900gramůMušle slávky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
414 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
23 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Máslo, žampiony na plátky, cibuli nakrájenou na kostičky, slaninu nakrájenou na nudličky a celer nakrájený na kousky smažíme tři minuty na středním ohni. Pak přidáme mušle propláchlé vodou a víno. Až se mušle otevřou, pokračujeme ve vaření ještě pět minut. Pak přimícháme ještě smetanu a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.