Muslimské ocásky
25 min.
Ingredience
- 1lžíceCukr moučkový
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 2lžíceVoda pitná
- Těstíčo
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 2lžíceVoda pitná
- 3lžíceSolamyl
- 1hrstMouka pšeničná hladká
- 1hrstCukr moučkový
- 5lžicOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
106 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
8 g
Sacharidy
5 g
Cukr
3 g
Vápník
2 mg
Postup přípravy
- 1Z cukru, mouky a vody vypracujeme vláčné těsto, které rozdělíme na 5 stejných dílů. Na pomoučněném vále každý vytvarujeme do tenké šišky - ocásku.
- 2Z bílků našleháme tuhý sníh, do něj vmícháme solamyl,trochu mouky a vodu. Každý ocásek obalíme v tomto těstíčku a na rozpáleném oleji osmažíme ze všech stran dozlatova.
- 3Po okapání obalíme v cukru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 14. 10. 2017
Muslimské ocásky
Proč muslimské? 🙂