Myslivecká omáčka
45 min.
Ingredience
- 1lžícePetržel kudrnka
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 1kusŠalotka
- 50mililitrůMartell cognac
- 200mililitrůVíno bílé
- 400mililitrůHovězí vývar základní
- 150mililitrůRajčatová šťáva
- 30gramůŽelatina
- 50mililitrůOlej olivový
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
294 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
13 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
903 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Žampióny nakrájíme na plátky a šalotku nadrobno.
- 2Na pánvi rozpálíme olej, přidáme žampióny, šalotku a lehce orestujeme. Zasypeme moukou a ještě restujeme 2 minuty. Podlijeme koňakem, vínem, vývarem a povaříme 15 minut. Vaříme nezakryté, aby se část tekutiny odpařila. Nakonec vmícháme rajčatovou omáčku a želatinu. Posypeme sekanou petrželkou a povaříme ještě 5 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.