Nadýchaná pražská omeleta

15 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
465 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
28 g
Sacharidy
41 g
Cukr
13 g
Vápník
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh. Do sněhu opatrně přimícháme žloutky a mouku.
  • 2
    V kulaté žáruvzdorné míse nebo pánvi rozehřejeme máslo, nalijeme na něj těsto a upečeme omeletu. Během pečení ji neobracíme!
  • 3
    Upečenou omeletu potřeme džemem, v půlce překlopíme, pocukrujeme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.